Головна » 2013 » Грудень » 19 » Божественна літургія в Спасо-Преображенському соборі

12:42
Божественна літургія в Спасо-Преображенському соборі

Православні, римо-католицькі та греко-католицькі християни шанують Миколая як великого святого. В Україні та в інших країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Діда Мороза або Санта Клауса. Вважається, що Св. Миколай опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті, є покровителем дітей. Саме тому свято Миколая в Україні є особливо бажаним для малечі. За традицією, в ніч з 18 на 19 грудня Св. Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку.

Сьогодні на святковій службі на честь Миколая Чудотворця у кафедральному соборі Сум владика Євлогій звернув увагу мирян на образ святителя, що є прикладом милосердя, співчуття і миру. Після завершення літургії архієпископ зачитав віруючим звернення митрополита київського Володимира.

У час різдвяного посту владика закликав віруючих не допускати агресії і насильства, молитися та продовжувати справу святого добрими вчинками.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 420 | Додав: atv | Теги: Спасо-Преображенському, соборі, літургія, Божественна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Borok  
Superior thinking detsontramed above. Thanks!

Ім`я *:
Email *:
Код *: