Головна » 2013 » Листопад » 28 » Детальний аналіз всіх «за» та «проти» ЄС

00:18
Детальний аналіз всіх «за» та «проти» ЄС

Підписання угоди про асоціацію з ЄС – гаряча тема. Нині до її обговорення долучилися ті, хто не з чуток знає де, з ким і як вигідніше співпрацювати - аби розвивалась економіка не лише окремих підприємств, а й країни в цілому. Промисловці Сумщини наполягають на тому, аби не політизувати питання, робити виважені кроки, мінімізувати втрати, чітко прораховувати вигоду.

Сумські хіміки в рівних частках постачають продукцію як до Росії, так і до Європи. Але чесно зізнаються – як відреагують їхні партнери- росіяни на підписання угоди – не знають.

Ще одне спірне питання – політика імпортозаміщення. Тут, говорять представники громадськості, вже не йтиме мова про захист інтересів вітчизняних підприємств.

В державі чітко визначений зовнішньополітичний курс і євро інтеграційні процеси не змінні. Тільки, переконані учасники круглого столу, треба якісно вивчити економічні засади, діяти послідовно і виважено, виключно в інтересах нації.

Тому є неприйнятними вимоги міжнародного валютного фонду щодо підвищення вартості енергоносіїв, а отже – підвищення житлово-комунальних послуг для населення та замороження розміру прожиткового мінімуму, до якого прив’язані всі соціальні виплати. Все це, переконані учасники дискусії, може призвести до зниження рівня життя українців та дискредитує саму ідею європейської інтеграції.

Категорія: Політика | Переглядів: 472 | Додав: atv | Теги: Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: