Головна » 2013 » Грудень » 11 » На Сумщині підписали Меморандум про взаєморозуміння...

20:34
На Сумщині підписали Меморандум про взаєморозуміння...

Проект «Підтримка децентралізації в Україні» покликаний поліпшити умови життя мешканців селищ. Лише за 3 роки за допомогою швейцарців було завершено реалізацію 16 ініціатив громад у Роменському, Конотопському та Кролевецькому районах. За цей час в експлуатацію здали реконструйовані та новозведені водогони загальною протяжністю 174 тис км.

Наша область стала третьою після Вінниччини та Автономної Республіки Крим, де діє проект. Втім за підсумками реалізації другої фази DESPRO в Україні - Сумський регіон став лідером з поміж інших. Представники швейцарсько-українського проекту додають - це результат спільної співпраці громади, влади та партнерів.

Партнерські відносини сторони скріпили Меморандумом, що діятиме до 2017 року. Третя фаза проекту дозволить охопити усю Сумщину.

За словами губернатора, гранти мають в першу чергу направлятися на покращення життя людей, особливо сільської місцевості. Водопостачання на селі залишається пріоритетом діючої політики DESPRO в Україні. Крім того планується розпочати два пілотних проекти: модернізація діяльності комунальних підприємств у малих містах та водовідведення у сільській місцевості. На це DESPRO планує виділити близько 10 млн. грн.

Категорія: Економіка | Переглядів: 451 | Додав: atv | Теги: DESPRO, ДЕСПРО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: