Головна » 2013 » Грудень » 3 » Спекотна сесія сумських депутатів

01:03
Спекотна сесія сумських депутатів

Аншлаг у сесійній залі. Єдине питання «про суспільно-політичну ситуацію в державі» стало найцікавішим за кілька років, якщо рахувати кількість присутніх. Такого Сумська обласна рада ще не бачила, зазвичай масштабні баталії розгортаються на сесії міській. Градус зібранню додали студенти. Організованою колоною вони прийшли під стіни «Пентагону», а згодом заповнили сесійну залу. Молодь супроводжують представники опозиційних сил. Першим слово бере голова фракції Партії регіонів Володимир Демура.

Естафету переймає лідер фракції «Батьківщина».

Провладних депутатів молодь слухати відмовляється. У залі починається ґвалт.

Єдиний кому одразу дають слово – почесний громадянин Сум Анатолій Єпіфанов.

Те, що сталося на Євромайдані у столиці Анатолій Єпіфанов вважає злочином, за який мають відповісти і правоохоронці і урядовці. Губернатор Сумщини просить депутатів послухати позицію молоді. Від імені мітингувальників на трибуну підіймається студентка державного педагогічного університету.

Губернатор наголошує – наполіг на проведенні сесії. А сьогодні особисто запрошував студентів пройти до зали аби обговорити проблему.

Юрій Чмирь запевняє - обласна влада засуджує насильницькі дії проти учасників Євромайдану і вимагатиме розслідування та покарання тих, хто їх організував.

Голова облради виносить рішення щодо звернення депутатів до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України на голосування. З першої спроби воно не проходить, лише з другої отримує необхідну кількість голосів. Студентів це не влаштовує, бо не розглядалися поправки опозиційний депутатів. Молодь звертається до Юрія Чмиря допомогти повернути питання на розгляд. За підтримки губернатора – рішення переголосовують. Звернення приймають у першому варіанті.

Категорія: Політика | Переглядів: 412 | Додав: atv | Теги: Спекотна сесія сумських депутатів, Эвромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: