Головна » 2013 » Грудень » 2 » У неділю в Сумах на площі Незалежності зібралося близько 4 тисяч городян та делегатів з області

23:20
У неділю в Сумах на площі Незалежності зібралося близько 4 тисяч городян та делегатів з області

Сумський майдан вперше прийняв мітингувальників минулого тижня та по-справжньому велелюдною центральна площа міста стала цієї неділі. Близько 4 тисяч людей різного віку із плакатами в руках вигукували гасла «Україна – це Європа».

Мітинг завершився підписанням ухвали, де було засуджено дії спец призначенців на Майдані Незалежності у Києві. Люди звернулися до міської та обласної рад - аби ті вимагали відставки Президента, уряду та продовжили курс на євроінтеграцію.

Сьогодні зранку ініціативу городян підхопили студенти Сумського педуніверситету. Колоною вони прийшли під стіни Української академії банківської справи, щоб забрати своїх товаришів на мітинг проти побиття «Беркутом» молоді у Києві. Їх зустрів місцевий студватажок.

Не почувши підтримки голови академівського самоврядування, майбутні педагоги звернулися до майбутніх банкірів через гучномовець.

Близько двадцяти студентів УАБС заклик почули. Інші продовжили навчання. Мітингуючі звернулися до проректора Алли Ярової аби дізнатися – чи діє у виші заборона зібрань?

Згодом до студентів долучилися представники Сумського держуніверситету, усі вони рушили до ректора банківської академії.

Організованою колоною, під охороною міліції, студенти рушили піднімати на мітинг молодь Сумського аграрного університету.

Зрештою близько 800 студентів сумських вишів взяло участь у ході протесту проти міліцейського свавілля. Свої вимоги, що повністю співпадають з ухвалою народного віче, вони передадуть міській та обласній радам.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 442 | Додав: atv | Теги: Суми, Євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: