Головна » 2013 » Грудень » 25 » З 1 січня 2014 року в Україні запроваджується податок на нерухоме майно

15:59
З 1 січня 2014 року в Україні запроваджується податок на нерухоме майно

Введення в дію податку на нерухомість відкладалося 1,5 роки. До відповідного закону вносили зміни. Тепер не підлягають оподаткуванню квартири та житлові будинки, площа яких менша за 120 та 250 квадратних метрів відповідно і дитячі будинки сімейного типу. Однак є умови.

Державний реєстр нерухомості за яким і мають працювати податківці не сформований до кінця. Є ще одна проблема – розмір ставки податку.

Працівники Міндоходів закликали своїх колег з інших держустанов та нотаріусів, що завіряють догори про операції з нерухомістю, інформувати потенційних платників податку.

Така ситуація може призвести до судової тяганини, яка не піде на користь ні боржникам податкової, ні самому Міністерству доходів і зборів. Працівники Мідоходів самостійно виявили у цьому році більше тисячі потенційних платників податку на нерухомість, які не були внесені до загального реєстру. Однак, представники управління юстиції не схильні проявляти ініціативу, якщо вона не прописана на папері.

В подальшому Олександр Семченко попросив усіх присутніх працювати на конкретний результат, а не вишукувати пункти законодавства з метою ухилення від робити.

Категорія: Фінанси | Переглядів: 431 | Додав: atv | Теги: нерухоме, майно, податок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: