Головна » 2013 » Грудень » 12 » Замість двох обслуговуючих організацій – три

21:49
Замість двох обслуговуючих організацій – три

Антоніна Григорівна щодня долає сходи 9-типоверхівки. Після інсульту жінці необхідно дихати свіжим повітрям, а ліфт в її будинку не працює. У підйомника проблеми із двигуном і трансформатором. Та коштів на поточний ремонт в обслуговуючої організації немає.

35 квартир, де живуть пенсіонери і родини з дітьми - без підйомника вже три місяці.

У сусідньому під’їзді така ж ситуація - вийшов з ладу двигун. І хоча ремонт потребує усього 3-х тисяч гривень, грошей не перераховують. У Ірини тут живе бабуся, з 8-го поверху їй спуститися важко, тож на допомогу приходять родичі.

Поточні ремонти у цих будинках завмерли через суперечку комунального підприємства «Сумижитло», що є балансоутримувачем ліфтів, із обслуговуючою організацією «Укрсумиліфт». Із останньою в односторонньому порядку розірвали договір і не сплатили за надані послуги. Виконані до листопада роботи «Укрсумиліфт» оцінює у понад півтора мільйони гривень, 300 тисяч у КП «Сумижитло» вже відсудили. Таким же шляхом можуть піти інші ліфтовики. «Рембуд», що обслуговує 123 підйомника теж недоотримав від комунального підприємства зароблені кошти.

Криза ліфтовиків збільшила кількість скарг. Тож, усі сторони запросили до обласного управління житлово-комунального господарства. Одне з головних питань - передача понад 650 ліфтів «Укрсумиліфта» новій компанії «Асага», де працює менше двох десятків людей. Ситуація ускладнюється тим, що паспорти підйомників лишаються у підприємства «Укрсумиліфт», де 100 фахівців продовжують відповідати за левову частку міського ліфтового господарства.

Протокол наради було надіслано міському голові і вже у вівторок проблемне питання розглянула депутатська комісія. Директор «Укрсумиліфт» приніс рішення суду, що підтверджує легітимність ліфтовиків. А Євген Степаненко закликав «Сумижитло» дотримуватися закону.

Підприємство «Асага» отримує кошти за обслуговування ліфтів, «Укрсумиліфт» продовжує опікуватися підйомниками і кошти за це вибиває через суд. Тобто, за одні й ті ж 700 ліфтів гроші отримують дві організації. Звідки «Сумижитло» бере на це фінанси - велике питання.

Категорія: Комунальні | Переглядів: 442 | Додав: atv | Теги: Укрсумиліфт, Асага, Сумижитло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: